mercoledì 7 marzo 2012

„The Hermetic Order of the Golden Dawn”



„The Hermetic Order of the Golden Dawn” a fost infiintat in anul  1888, la Londra, de catre William Wynn Westcott (1848-1925),doctor si mason, William Robert Woodman, deasemenea doctor si mason, si Samuel Liddell MacGregor Mathers (1854-1918), mason. Nu trebuie uitata nici contributia lui Israel Regardie, prin a carui carte “The Golden Down”, fundamenteaza teoria grupului: nemurirea poate fi atinsa numai daca “natura cea mai de joasa a omului” se pune in raport cu Dumnezeu.-nemurire prin initiere La inceput ordinul se limita la studiul intensiv al cartilor de magie si al executarii de ritualuri magice, apoi a adunat percepte din Cabala, din rosicrucianism, teosofie si din magia anticului Egipt si s-a organizat pe 10 nivele de initiere. Adeptul nivelului “cel mai de jos” se numea “Zelator”, cel de-al noulea nivel “Magus” iar nivelul cel mai de sus, prin care se presupune ca omul se regasea pe sine, purta numele de “Ipsissimus”. Fiecare membru al ordinului trebuia sa-si procure 7 obiecte magice care trezeau asa-numitele viziuni astrale, cu care se putea penetra inconstientul cel mai profund: un pocar pentru elementul apa, un pumnal pentru elementul aer, un disc pentru elementul pamant, o bagheta magica pentru elementul foc, o sabie pentru energia arzatoare Marte, o cruce rosicruciana, o bagheta pentru invocatii. Fiecarui simbol ii era atribuita o culoare, ce constituia inelul de uniune intre lumea spirituala si cea materiala. Ritualul de admitere nu era asa placut pentru candidati. Adeptul era introdus intr-un “stadiu confuz” , care se termina numai atunci cand ordinul il gasea gata pentru initiere. Prima parte a ritualului era chemata: “dezordinea in intuneric”si culmina cu “caderea in infern”. Se zice ca anumiti candidati erau drogati pentru a avea viziuni asemanatoare experientei de pre-moarte: sufletul lasa corpul si ajungea in lumea de Dincolo. Ultimele parti ale ritualului erau numite “reinviere” si “renastere”, pentru cine reusea sa depaseasca fazele precedente.

2 commenti:

  1. uau.citisem si eu de un anumit ritual cand prima data trebuia sa treci printr-o apa in care erau crocodili si undeva se gasea o iesire prin care tebuia sa treci,,,trecand pe acolo ajungeai intr-o sala mare luminoasa unde te astepatu ceilalti pentru a-ti spune ca ai depasit prima faza a initierii si ca ti-ai invins frica.si bine-nteles ca unii invatacei mai terminau si mancati de crocodili daca li se facea frica si se speriau de ei........cam dure metodele vechi:)

    RispondiElimina
  2. cam dure unele si cam prost intelese ca pasi spre initiere; a trece prin foc si sabie presupune a sluji Binele si Adevarul si nu a-ti pedepsi trupul cu orice pret...aminteste oarecum cu Opus Dei

    RispondiElimina