giovedì 26 gennaio 2012

Perceptia interconexiunii la orice nivel existential



Frumusetea cosmosului sta nu numai in conceptul de unitate in diversitate, ci si in expresia diversitatii in unitate. Reprezentarile intregului, la orice nivel evolutiv,  l-a facut pe Einstein sa le numeasca cuante. Despre aceste cuante putem spune ca au mereu acelasi tipar indiferent de marime. Matematicienii numesc acest tipar torus;torusul este tiparul fundamental folosit in natura pentru a genera viata la orice nivel. Noi calatorim prin acest ocean universal fara limite, fiind expresii ale unei  curgeri toroidale infinte. Universul este o fabrica toroidala in rotatie, simbolizata prin spirala aflata intr-o eterna evolutie universala. Ne putem percepe ca o extindere a Spatiului, care priveste inapoi la el insusi.Fiecare moment trait reprezinta un alt moment, deoarece ne deplasam prin geometria Spatiu-Timp si fiecare miscare prin fiecare punct al acelei spirale se gaseste intr-o alta relatie fata de mediul inconjurator.



Torul este ca rasuflarea universului, este forma luata spre a simboliza curgerea universului la orice nivel existential. Universul ne dezvaluie sisteme de autoreglare dispuse la orice nivel, sisteme ce au grija de ele insele, ce sunt constiente de sine- aceste sisteme le putem observa in sectiunea unei portocale, a unui mar, in dinamica unei tornade, in campul magnetic din jurul pamantului, in structura uni vartej al unei intregi galaxii, in structura unui mic atom. Noi putem fi perceputi ca niste campuri energetice ce au capacitatea de a se autoregla, de a primi un feed –back din exterior, de a primi acel raspuns din mediu in functie de informatiile transmise astfel incat sa putem tinde mereu spre echilibrul pe care singularitatea din centru, simbolizat ca vocea noastra interioara, ne impulsioneaza sa-l atingem. Galaxiile si uraganele, ambele au o singularitate; un punct de echilibru. Totul este centrat in jurul singularitatii. Toate Planetele etc. , au drept o "gaura neagra". Inima degaja cel mai mare camp electromagnetic din organism. Aici se gaseste "chakra inimi"-singularitatea-.O alta caracteristica a torului este linistea data de punctul o, singularitatea, ce se afla in centrul fiecarui sistem toroidal; Suntem fiinte, insetate de liniste si aflate intr-o relatie de interconexiune in cadrul constiintei nemarginite al universului viu. Avem capacitatea de a ne autoregla si a ne “regla” unii pe altii fara a produce efecte negative, fara abuzul specific agresiunii. Sa ne ascultam vocea interioara ce ne ajuta spre restabilirea echilibrului sufletesc, ea e cea care ne ofera in dar pacea, linistea interioara si directionarea inteleapta. Iubire, compasiune, blandete, intelepciune, intelegere, cooperare, libertate- acestea sunt strigatele sacre ale vocii noastre interioare.


Sa amutim zgomotele din jur si sa dam crezare vocii noastre interioare, lasandu-ne purtati de intuitie si de imaginatie; prin ele ne punem la incercare capacitatile infinite de a ne perfectiona spre pace deplina. E vorba de acea miscare ce o dezvoltam prin liniste, prin non-intruziune, prin interconexiune, cooperare si in definitiv prin iubirea dintre tot ceea ce este exprimat in universal. Tindem spre chemarea Tatalui Ceresc, suntem scantei din Sine Insusi, ce isi exprima dorinta neobosita de A Fi in Unu Ceea ce conteaza e sa preluam tot ce e bine din noi si din ceilalti din jurul nostru si sa ne ajutam in devenirea noastra ca Umanitate. Cunoasterea si deschiderea inimii sunt de baza in dezvoltarea noastra. Credinta adevarata se naste din capacitatea noastra de a culege binele si de a-l transmite mai departe. Axioma greceasca "En to Pan"  inseamna "Totul este in Unu"/"Totul este in tot". "Credo quia absurdum non credere”. „Eu sunt voi, voi sunteti eu, in spiritul Caritatii care ne caracterizeaza si care-l reprezinta pe Dumnezeu. Credeti acestea si cuvantul vostru va fi creator. Credeti acestea si veti face minuni."


 

1 commento:

  1. INTERESANT....dar eu a-și dori cît mai multe detalii despre PRACTICAREA respirației toroidale....din MERKABA.Vă mulțumesc anticipat dacă reușiți să mă INFORMAȚI/INIȚIAȚI în acest tip de respirație.

    RispondiElimina