martedì 31 gennaio 2012

Analiza Spiritului din punct de vedere al rezonantei fata de elementele primordiale










 


Elementele care guvernează materia, din punct de vedere magic, sunt: Pământul, Focul, Aerul şi Apa. Spiritul este elementul guvernant al planului spiritual. Pentagrama uneşte aceste cinci elemente guvernante într-un singur simbol, al vieţii.

Prin translatarea, în conformitate cu principiile magiei, a pentagramei din planul bidimensional în cel tridimensional, se obţine o structură piramidală având aceleaşi semnificaţii şi proprietăţi cu ale pentagramei iniţiale, dar cu capabilităţi energetice (orgonice) mărite.Acest tip de translatare ţine cont de legăturile structurale ce se stabilesc între elementele guvernante.

      CE - reprezintă centrul de echilibru sau punctul de echilibru al celor cinci elemente. În acest centru fluxul energetic este maxim.Marii iniţiaţi (magii şi preoţii păgâni) din timpurile în care lumea păgână încă mai trăia în armonie cu Natura şi Universul, cunoşteau secretele şi ceea ce se putea obţine în final, prin intermediul acestei translatări.

In spirit elementul foc are ca proprietate specifica vointa. Tot in spirit calitatea atribuita elementului aer este intelectul cu toate aspectele sale si corespunde auzului. Elementul apa in spirit se manifesta in sentimente, in viata. Aceste trei elemente-principii in spirit (foc, aer, apa) formeaza principiul pamant al spiritului, care se materializeaza prin calitatea specifica a constientei. Principiul Akasa in cea mai simpla forma a sa se exprima ca si constiinta. La oamenii cu o vointa puternica, care insa nu inseamna incapatanare, va domina elementul foc. Daca intelectul sau inteligenta cu toate aspectele predomina, atunci elementul aer este cel mai reprezentat. In cazul in care omul este inainte de toate plin de simtire (sensibil), atunci elementul apa joaca la el rolul cel mai mare. Nu trebuie sa va lasati sa va domine nici unul din elementele focului, aerului, apei sau pamantului si trebuie sa  va impartiti exercitiile in asa fel incat prin munca sa echilibrati intensitatea elementelor.

Iata cateva exemple: Sa presupunem ca adeptul ar avea un intelect foarte dezvoltat dar o vointa slaba, care nu ar corespunde maturitatii intelectului. Intr-un asemenea caz trebuie sa se straduiasca sa-si intareasca vointa prin exercitii de concentrare adecvate care evidentiaza principiul focului in spirit. Deci trebuie sa-si aleaga acele exercitii de concentrare care modeleaza mai mult ochiul, exercitii de imaginatie optica, deoarece cum am mai spus ochii corespund elementului focului. Daca are o vointa puternica si un intelect slab, atunci trebuie sa acorde atentie foarte mare exercitiilor de imaginatie a auzului, deci acele exerciti de concentrare si meditatie ce il determina sa-si foloseasca urechile. Daca constata ca are o vointa puternica si un intelect foarte bun dar viata sentimentala este deficitara, atunci trebuie sa-si faca spiritul mai sensibil prin exercitii de imaginatie si meditatie care folosesc mai mult sensibilitatea emotionala. Daca in schimb constata ca in corpul astral si cel mental predomina elementul pamant, de ex: gandurile sale patrund foarte incet in spirit si este prea melancolic, atunci trebuie sa-si educe prin exercitii adecvate in primul rand constienta.
Magicianul trebuie sa-si aduca spiritul la perfecta armonie in relatia cu elementele si sa aleaga astfel de exercitii corespunzatoare elementelor si in acelasi timp si simturilor sale.

Franz Bardon-Initiere in hermetism

Nessun commento:

Posta un commento