sabato 12 novembre 2011

Constiinta lumii exterioare/ mintea fizica si constiinta interioara de sine/mintea superioaraIn redescoperirea noastra, gandul ne poarta oriunde doreste fiinta sa se exprime –el face loc imaginatiei sa-si creeze imaginile de lumi palpabile. Pasim in lumi infinite cu gandul, dar uitam ce scop ne poarta prin ele. Si totusi…intuitia ne poate reda vederea si ne poate trezi adevarata traire. Caci: “În om, spiritul se recunoaste ca spirit, chiar daca – din cauza conditiilor fizice – el nu se poate recunoaste decât ca un reflex cu caracter de umbra al spiritului, ca gând.”Rudolf Steiner

Ernest Rutherford a executat un experiment in Manchester care i-a dezvaluit interiorul unui atom, descoperind ca acesta este aproape spatiu gol; de aici plecand putem spune ca adevarata noastra constiinta nu exista in trupurile sau creierile noastre iar extinderea ei duce la realizarea faptului ca noi suntem intr-o stransa interconexiune unii fata de ceilalti, nu avem cum exista separat de restul lumii si prin asta ne putem explica acea legatura spirituala care se manifesta necontenit intre toate expresiile universului; noi suntem parte a unei inteligente divine unice cu posibilitati infinite de manifestare si in stransa interdependenta unii fata de ceilalti-asa se explica si fenomenale extrasenzoriale pe care unii dintre noi le constientizam a se produce. Propria noastra constiinta ne modifica realitatea.

Creierul este împărţit în doua emisfere: stângă şi dreaptă. Fiecare dintre acestea are o funcţie foarte bine determinată.

1. Emisfera stângă controleză partea dreaptă a corpului şi totodata este aşa numită „conştiinţa lumii exterioare”: procesează totul într-o manieră logică, analizează, necesită şi lucrează cu detalii, pune întrebări logice, pretinde răspunsuri logice, păstrează totul ordonat şi precis, este literară şi ştiinţifică; este locul unde calculăm, învăţăm şi vorbim limbi străine, îndeplinim sarcini repetitive şi în general păstrează corpul ancorat în lumea fizică.

2. Emisfera dreaptă controlează partea stângă a corpului şi este un fel de “depozit” unde se stochează toate informaţiile, este intuitivă, răspunde la culori, muzică şi este responsabilă de tot ceea ce este creativ. Este imaginativă, atipică, empatică, conceptuală. Este locul conştiinţei interioare – conştiinţa interioară de sine. Emisfera dreaptă este poarta către lumea spirituală.

Creierul din partea stanga e deci raspunzator de logica, detalii, aspecte practice, tipare, ierarhizari,stiinta, matematica, pe cand partea dreapta a creierului gestioneaza intuitia, simbolurile, sentimentale, filosofia, religia, imaginile,asumarea de riscuri. Constiinta lumii exterioara nu poate fi perceputa la justa sa valoare daca constiinta interiora nu est epe deplin sondata. Mai intai trebuie sa ne cunoastem sinele pentru a putea percepe cum se cuvine Tot Ceea Ce Este. Sondandu-ne interiorul fiintei noastre putem cunoaste esenta tutror lucrurilor, esenta cea divina care ne leaga pe toti in Unimea Dumnezeiasca. Totul are un rost pe lume, fiecare din noi ca scantei divine ale Tatalui, avem menirea de a ne cunoaste, de a-i ajuta pe ceilalti sa se cunoasca pe sine, de a ne revela pe noi prin Creatia universala si totodata suntem puncte de lumina prin care Dumnezeu se infatiseaza existential prin prea-plinul si adanc inradacinata Pace din Neant.

Printr-un program bine pus la punct s-a impus suprimarea partii drepte a creierului nostru prin nestimularea sa, punandu-se accent pe calcule fixe matematice, fapte repetitive, activitati automatice , indoctrinarea subconstientului cu informatii indelung repetate pentru a fi asimilate automat fara ca subiectul sa-si puna intrebari asupra lor daca sunt conforme cu Binele comun. In locul punerii in fapt a unei gandiri care sa duca la functionarea intregului mecanism al creierului, s-a ajuns la oprimarea partii feminine a fiecarui om, parte feminina ce tine de jumatatea dreapta a creierului; caci sa nu uitam atat femeia cat si barbatul au atribute atat feminine cat si masculine-fiecare dintre aceste avand o serie de calitati  ce se cer a fi utilizate pentru sanatatea deplina psiho-fizica. Inca din antichitate prin simboluri, imagini si scrieri se punea in evidenta importanta partii drepte a creierului; imaginea femeii era puternic inscrisa in anticile manifeste. In prezent s-a ajuns la o asemenea suprimare a partii feminine incat noi ne-am pierdut abilitatea de a constientiza legatura strasa care o avem cu divinul creator, Dumnezeu fiind Marea Retea ce tine cu Iubire toate lucrurile impreuna. Trupurile noastre sunt niste anexe in intr-ajutorarea percepeptiei existentei materialiste ce ajuta sufletul nostru in acumularea de experiente prin activitatea mintii, experiente ce creaza o anumita impresie si dau nastere unor trairi ce sunt sau nu conforme cu Spiritul Divin Creator. Omul se inalta prin trairile elaborate. Cu cat aceste trairi exprima frumosul, adica Adevarul si Binele, cu atat spiritul uman se inalta mai aproape de lumina. El invie prin cat i s-a relevat din Adevarul si Binele universal.  

Nessun commento:

Posta un commento