lunedì 1 agosto 2011

Campul Mer-Ka-Ba sau activarea Iubirii divine

 


În Biblie se face referire la Ezekiel si la carul cu care el a urcat in Rai. Acesta este Mer-Ka-Ba. În Torah, se face referire la Merkavah care are două semnificaţii: una fiind de caleaşcă, ceea ce este un vehicul, iar celălalt sens fiind Tronul lui Dumnezeu. Atunci când aceste două semnificaţii sunt combinate adevăratul sens al cuvântului prinde contur.În Egiptul Antic, acest model primordial a fost numit Mer-Ka-Ba; acesta este alcătuit din trei cuvinte şi nu din unul singur, Mer însemnând un fel de lumină care se roteşte în ea însăşi, Ka însemnând spirit, în cazul nostru spiritul uman, Ba însemnând corpul uman - deşi, ar fi putut însemna şi conceptul Realitaţii deţinut de Spirit. Prin urmare întregul cuvânt egiptean înseamnă o ascensiune care ar duce spiritul şi corpul dintr-o lume în alta. Credo Mutwa, liderul spiritual al tribului Zulu din Africa a explicat că Merkaba (O singură lume) a fost un cuvânt de origine zulu însemnând un vehicul pentru spaţiu/timp/dimensiune; potrivit legendelor proprii, zuluşii au venit dintr-o alta dimensiune aici pe Pământ cu ajutorul acestei Merkaba.

 Merkaba e formata din -cele 3 stele tetraedrale ce se afla inlauntrul nostru ce corespund corpurilor noastre fizic(steaua fixa), emotional, mental; corpurile acestea sunt cele 3 corpuri principale ale fiintei noastre ce trebuiesc armonizate prin activarea campului merkaba. Forta mentala strabate spiritul, puterea astrala -sufletul si cea fizica- corpul, ele trebuiesc aflate in armonie. Calea este intoarcerea spre noi insisi, activand energia divina. Merkaba ne permite să experiementăm o conştientizare amplificată/expandată, ne conectează la potenţialităţile superioare ale conştiinţei şi ne restabileşte accesul şi memoria posibilităţilor infinite ale fiinţei noastre. Atunci când meditaţia Merkaba este realizată în mod corect, Merkaba va integra, în mod fluid, aspectele feminin (intuitiv, receptiv) şi masculin (activ, dinamic) ale minţii şi spiritului nostru. Merkaba este un câmp de energie cristalină care este alcătuită din tipare specifice ale geometriei sacre care aliniază laolaltă minte, corp şi inimă. Acest câmp energetic creat prin geometria sacră, se extinde în jurul corpului, la o distanţă de cca 15 m. Aceste câmpuri de energie generate de geometrie se rotesc, în mod normal, în jurul corpurilor noastre îndeaproape şi cu viteza luminii, dar pentru mulţi din noi ele s-au încetinit sau chiar au încetat să se mai rotească, din pricina unei lipse de atenţie şi prin nefolosire. Când acest câmp este reactivat şi el se roteşte cum se cuvine, el poartă numele de Merkaba. Merkaba este deschiderea inimii şi experimentarea Iubirii Divine. Iubirea Necondiţionată sau Divina este factorul primordial care îngăduie ca Merkaba să devină un câmp viu de lumină. Fără Iubirea Divină, Merkaba nu va fi decât o înşiruire de etape şi va avea multe limitări.Înalţarea presupune un proces în care corpul uman este transformat în lumină si transpus printr-o naştere uimitoare într-o altă lume. Acest lucru este obţinut printr-o meditaţie care presupune integrarea minţii, inimii, corpului şi sufletului într-un model de lumină ce trece dincolo de limitele realitaţii umane.

Conceptul Mer-Ka-Ba ca un vehicul de ascensiune nu este unul nou. Este unul foarte, foarte vechi.Din punct de vedere tehnic, este un câmp electro-magnetic, foarte complex, implicând cele 5 forme Platonice precum şi alte poliedre sacre. Se crede că se extinde prin toate dimensiunile posibile şi universurile paralele, că îşi poate schimba natura, din câmp electro-magnetic în orice altceva este potrivit.Amprenta Mer-Ka-Bei se gaseşte peste tot in natură. Una din funcţiile Mer-Ka-Bei este de a acţiona ca şi un vehicul care transportă spiritul şi corpul într-o altă lume, producandu-se inaltarea corpului. Totuşi, această funcţie - precum şi toate celelalte posibilităţi - fiind imposibil de obţinut pană nu are loc o schimbare în persoana respectivă. Mer-Ka-Ba este situată în jurul corpului uman ca o reţea geometrică adormită, inactivă şi nefuncţională, aşteptând momentul potrivit. Atunci când spiritul care este în corp devine conştient de sine şi începe să schimbe anumite aspecte ale sale, o transformare incredibilă începe să se dezvolte.În timpurile străvechi se credea, că Merkavah poate fi activată prin anumite principii în timpul meditaţiei. Aceasta presupune schimbarea respiraţiei, dar şi schimbarea gândirii, inimii si corpului care pot „altera” modul în care acea persoana percepe realitatea. Poate fi vazuta ca inceputul "iluminării".Poate fi de asemenea activată folosind schimbări ale respiraţiei dar şi prin trăirea cu adevărat a calităţilor vieţii cum ar fi iubire, credinţă, încredere, adevăr şi compasiune, Mer-Ka-Ba poate să prindă viaţă în mod spontan. Cu alte cuvinte, un caracter uman pur poate transpune campul Mer-Ka-Ba în unul viu, chiar dacă iniţial acea persoană nici nu stie de existenta câmpului.Mer-Ka-Ba este un câmp viu şi nu un câmp mecanic de energie. Fiind un câmp viu, reacţionează la gândirea şi sentimentele umane, acestea fiind modalitaţile de conectare la acest câmp. Aşadar "computerul" care ghideaza Mer-Ka-Ba este mintea si inima omului. Posibilitaţile sunt nelimitate.La un anumit moment (nu neapărat în această viaţă) câmpul Mer-Ka-Ba al unei personane poate prinde viata. Atunci când acest lucru se întâmplă, o schimbare electromagnetică are loc, schimbare care rezultă într-un disc de energie, care ţâşneşte dintr-un loc micuţ de la baza şirii spinării şi se extinde rapid in jurul corpului. Explozia de câmp magnetic din jurul corpului rezultat în urma activării Mer-Ka-Bei este cea care atrage atenţia asupra sa. Aceasta poate fi cu uşurinta facută invizibilă dacă oamenii care îşî activează Mer-Ka-Ba doresc acest lucru.Mer-Ka-Ba este o uşa sau o fereastra interdimensională spre un alt nivel de conştiinţa care ar putea fi catalizatorul acestei mari schimbări care se numeste ascensiune.

2 commenti: