giovedì 24 gennaio 2013

Din trairile lui Gustavo Rol, cel ce l-a ispirat pe F. Zeffirelli in filmul “Iisus din Nazareth”Dificil sa poti explica in cateva cuvinte cine era Gustavo Rol.
Un mag, in purul sens al cuvantului, ce a parcurs un drum initiatic, lasandu-se purtat de ce-i dicta intuitia...; i-a fost refuzat in repetate randuri dreptul de a fi supus studiului de catre oamenii de stiinta.
Nascut la Torino, laureat in avocatura, iubitor de arta si muzica, e cunoscut azi ca fiind cel mai mare senzitiv, spiritualist si clarvazator al secolului, desi lui nu-i facea deloc placere sa fie numit asa.
Inzestrat cu capacitatea de citire si scriere la distanta, picura automatica, telekinezie, materializare a diverselor obiecte, citirea gandurilor, diagnoza medicala, bilocatie…pana la, dupa spuselor unor prieteni, capacitatea de a traversa prin peretii cladirilor.
La aceste fenomene au participat nu doar prieteni, martori au fost si jurnalisti, scriitori, oameni de stiinta, printre care: Federico Fellini, Franco Zeffirelli, Albert Einstein, Mussollini, Charles De Gaulle, cel care l-a nominat a fi un real pericol pentru statul francez datorita modului cum reusea sa sondeze cu forta mintii cele mai intime informatii. De precizat e ca nu a acceptat niciodata bani de la nimeni, in urma serviciilor acordate….
Prin experimentele sale el dorea sa impulsioneze lumea sa reflecteze asupra existentei unei alte dimensiuni, spirituala, energetica, divina, dupa putinta interpretarii fiecaruia.

Gustavo Rol e omul-umbra, din spatele lui Franco Zeffirelli, cel ce si-a adus contributia spirituala in realizarea filmului "Iisus din Nazareth";
documentarul de pe canalul "History" priveste viata acestuia.
 partea a 2-a dezvaluie  viziunile, trairile sale din vis.
 Curat revelator ! :Am notat cate ceva din cele spuse de Gustavo Rol in randurile urmatoare ; imi cer scuze, deoarece stiu......  propriile mele cuvinte, pericliteaza destul de mult puterea mesajului transmis:
“Ho scoperto una tremenda legge che lega il colore verde, la quinta nota musicale ed il calore”  Am descoperit o lege tulburatoare ce leaga culoarea verde, a cincea nota muzicala si caldura”- citatul ma poarta cu gandul la  Alexandru Pargaru.
„Am pierdut bucuria de a trai, puterea imi provoaca frica, nu voi mai scrie nimic”
„merg pe un drum care nu este al meu, plin de oameni necunoscuti si ma simt foarte singur si nefericit.....asa ma indrept usor , usor, impins fiind de o Intelepciune ce nu tine de acest timp, de o Bunatate ce margineste nebunia.; sunt un nebun nefericit, nu sunt un om, sunt o umbra ce fuge de tot”
iubirea i-a redat echilibrul...sotia sa norvegiana 
viziune: „inaintam cu multa greutate, nu puteam sa mai respir, simteam ca mor...deodata, pe marginea apei,   aparu in fata mea o tanara fecioara blonda pe un cal inzestrat cu o coama  aurie ce invaluia tot corpul.....erai Tu, imbracata cu nimic sau doar cu un voal de aer pictat in verde; invesmanta sau nu,  erai facuta de „madre-perla.”.”intui pentru prima data ca acel semn al materiei abstracte este purtatorul / fundamentul oricarei opere sublime, mai intai de toate al Creatiei. Am inceput sa ma rog, calul necheza o data ....iar vraja disparu
prin picturile sale, el a dat dovada de o buna cunoastere a legilor naturii, acestea parand a fi mereu in transformare, in plina miscare.
Dintr-o scrisoare adresata lui Federico Fellini: facand o trimitere la picturile lui Picasso: „....sa cautam formula pentru putea sonda , pornind de la forma, ce ingradeste materia; sa gasim punctul de legatura intre materie si spirit.”
„Important nu este experimentul in sine, ci demonstratia ce ni se ofera prin intermediul acestuia ca suntem precum un izvor de posibilitati infinite.”
„Nu exista nimic ce nu se poate face pe acest pamant.”
„O data cu costientizarea ca suntem spirite nemuritoare, acceptarea mortii devine facila , iar orice fel de dureri -suportabile.”
„Nimic nu se creaza , nimic nu se distruge”
„Sunt un cercetator in campul „imposibilului””
„Cand vorbim de miracol, nu putem spune ca o lege a fost suspendata, ci ca a fost depasita; in natura, totul fiind energie, miscare, iluzie”
In cadrul unei intalniri pe care a avut-o cu A.Einstein, acesta din urma i-a spus: „Lumina e umbra lui Dumnezeu. Tot ce e materie produce umbra intunecata, in timp ce Dumnezeu cand se materializeaza este Lumina.”
„Totul este Spirit.Materia e Spirit, doar ca atunci cand vorbim de om, spunem ca el este un Spirit inteligent. Orice lucru are propriul sau spirit, doar ca spiritul inteligent al omului are forta de a asculta instinctele , de a le pune in ordine, chiar de a le domina  astfel incat impinge fara intrerupere Tot Ceea Ce Exista.”
„Pe moment in vine sa ma implic intr-un mod infinit de disponibilitate.”
„Exista ceva comun ce leaga toate lucrurile, ce se manifesta in acelasi timp dependent si independent.”
„Nu puteam actiona niciodata in ajutorul cuiva decat dictat fiind de acel instinct ce se manifesta spontan, ca si comanda divina.”
„Ii placea sa se  compare cu un jgheab ce face apa sa scurga de pe acoperis; era un canal, un instrument prin intermediul caruia treceau  informatiile , dar cu multa smerenie, bunatate si sensibilitate, spun apropiatii sai”- „m-am comparat asa”, spune el,  deoarece „sunt constient ca nu posed nimic din ceea ce ofer.” 
„Nu se cunoaste nici macar minima parte din legile ce guverneaza natura.”
„Spiritul omului e asa maret incat nu poate fi constrans in spatiu si timp, de un corp fizic. El poate zbura spre alte dimensiuni, pe care o data ce le ajunge, le si dezleaga.”
Avea obiceiul sa spuna ca pentru a intelege oamenii in cel mai profund mod cu putinta e nevoie sa le dai credit si acelora cu care nu impartasesti aceleasi pareri. Asta e si motivul pentru care nu se simtea lezat in fata celor care il numeau un simplu iluzionist ce stapaneste foarte bine trucurile meseriei. Lasa in acest fel sa se inteleaga sa fim deschisi lor, sa-i ascultam ce au sa spuna, cu acelasi interes.
Inainte sa moara, a avut o conversatie cu o prietena la telefon careia i-a spus (fabuloase cuvinte!!!):
„As prefera sa cred ca totul va fi bine....  Dincolo ne vom revedea si vei vedea cum VOM RADE impreuna de toate cele de aici,  de inca prezenta  incapacitate a noastra. Tu stii bine: a trai, a fi puri in inima, a muri- totul pentru  Puterea spiritului nostru nemuritor.”
Mesajul sau ramane a fi unul de substanta hermetica, ce nu poate fi raspandit catre un spectru prea larg de oameni si nici sa fie patruns de o intelegere imediata. Pentru cei apropiati de alchimie, de metafizica si simbolism, in intelegerea aprofundata a gandirii lui Gustavo Rol, e nevoie sa fi parcurs un drum introspectiv si initiatic.Nessun commento:

Posta un commento