venerdì 3 agosto 2012

Radacinile esoterice incluse in Ordinea Templierilor (incheiere)


S-a afirmat in repetate randuri despre Templieri ca au scavat pana la temelia Templului lui Solomon, cautand Graal-ul, Chivotul Legii, Piatra Filosofala, ca detin secretul constructiei catedralelor, ca au mers in cautarea pergamentelor de la Marea Moarta, Evangheliilor gnostice/apocrife, a probelor presupusei legaturi intre Iisus si Maria Magdalena.
Interesant este si faptul ca Templierii au fost aceia care, in anul 1204, ar fi pus mâna pe Giulgiul din Torino (celebra pânza cu amprenta chipului lui Isus) de la Cruciati, la Atena, care il sustrasera la rândul lor, cu câteva luni mai înainte, din palatul imperial din Constantinopol, in timpul luptelor anti-ortodoxe. Templierii ar fi dus apoi giulgiul in Franta. În 1578, a fost predat Domului din Torino, rămânând totuși proprietatea familiei de Savoya (până în 1983, cand a fost predat Vaticanului). Cu un ceremonial deosebit pânza este dusă în 1578 la Catedrala „Sfântul Ioan Botezătorul” din Torino.
Multi dintre noi stim despre templieri ca au fost intr-o permanenta cautare a Sf Graal si ca-i posibil sa-l fi si gasit - numai ca ,  anumiti istorici, sunt de parere ca acesta sa nu reprezinte neaparat un obiect. Mai mult de atata eu pot adauga , ca e posibil sa fi gasit si un obiect, dar important nu este acest fapt, ci simbolismul purtat de artefactul in sine. Ca atare despre Sf Graaal putem concluziona ca acesta tine nu numai de un fapt material, ci si de forta sa , care ne poate conduce spre cautarea absoluta a aristrocratiei spirituale-cautare de care au fost manati si Templierii- , si de care, conform Ordinii Sărmanilor Soldați ai lui Cristos,  nu este demn s-o gaseasca decat cel care da dovada de puritate fizica si spirituala, de dezinteres fata de lumea materiala, de pietate, de umanism , de dedicatie in intr-ajutorarea aproapelui si pentru misiunea la care s-a angajat.
Dacă observi în tine ceva ce merită a fi lăudat, atribuie-l imediat lui Dumne­zeu şi nu ţie, spunând: „Nu nouă, Doamne, nu nouă, ci numelui Tău dă slavă, pentru mila Ta şi pentru adevărul Tău”(Ps. 113,9).

Nessun commento:

Posta un commento