mercoledì 1 agosto 2012

Exista vreo legatura intre Spada lui San Galgano, cavalerii templieri si Sf. Graaal?


Conform legendei medievale, Sfântul Graal a fost vasul din care Iisus Hristos a băut la Cina cea de Taină, masa sa finală cu discipolii săi înainte de a fi crucificat. Multe lucrări din literatură descriu căutarea Graalului, care era considerat având puteri sacre şi miraculoase.
Pe seama initierii lui San Galgano  s-a fondat in Italia o ordine foarte legata de cea a cavalerilor templieri. In momentul convertirii sale ca si calugar el si-a infipt spada intr-o roca, drept o fagaduinta in Fata Domnului ca  isi va duce la capat misiunea divina si totodata un inscris ca el a reusit sa-si lase in spate toate slabiciunile lumesti. Convertirea lui Galgano la monahism, urmata apoi de fondarea unui ordin ce are ca punct de pornire pe Arhanghelul Mihail,  are loc in urma viziunii acestuia.
E posibil ca acesta spada, aflata undeva in regiunea Toscana din Italia, sa fie Sf Graal pe care il cautau templarii? Sunt multi care se intreaba : “Daca Templierii erau cei care aveau cunostinta de Sf Graal , sa fie acesta motivul eliminarii lor?” Povestea sa aduce cu legenda regelui Arthur. Mai mult de atata, Muntele Amiata de origine vulcanica, din Italia, gazduieste grota magului Merlin. Aici se spune ca se afla si ramasitele dragonului cu care acesta s-a luptat , sprijinit fiind de Sf. Gheorghe . Mario Moiraghi remarca faptul ca în legendele despre San Galgano exista o serie de coincidente vizibile cu legendele despre sir Percival- templarul englez care a zarit Sfântul Graal. Conform legendei, după Cina cea de Taină, Graalul a intrat în posesia lui Iosif din Arimateea, care a strâns sângele lui Hristos în el la răstignire. Iosif a mers la închisoare dar Graalul l-a ţinut în viaţa furnizându-i hrana zilnică. Eliberat din închisoare, Iosif a călătorit în Franţa şi apoi la Glastonbury, Anglia, transportând Sfântul Graal. Curând însă Graalul a dispărut din lume deoarece oamenii erau păcătoşi. Ascuns departe într-un castel misterios era păzit de descendenţii sorei lui Iosif. Conform tradiţiei a fost adus în Anglia împreună cu lancea care a fost folosită pentru a perfora coasta lui Hristos. Aceasta relatare spune că Graalul era ţinut într-o parte sălbaltică şi izolată a Britaniei în castelul regelui Fisher, un rege rănit care se află între viaţă şi moarte. Căutarea care a devenit un test al purităţii fiecărui cavaler este iniţiată atunci când o viziune a Graalului apărare Regelui Arthur şi cavalerilor săi. Lancelot aproape a realizat această căutare dar păcatul iubirii sale pentru Guinevere, regina lui Arthur, l-a ţinut departe de Graal. Un cavaler pe nume Perceval a văzut Graalul dar nu a înţeles ce reprezintă. Numai Galahad, fiul lui Lancelot a fost destul de pur să înţeleagă pe deplin sensul acestuia. A trebuit să călătorească într-o ţară depărtată denumită Sarras, întrucât Graalul a părăsit Britania la un moment dat. Imaginea Graalului a adus o asemenea bucurie profundă încât Galahad a murit în momentele următoare.
 Dupa parerea lui Moiraghi, viata lui San Galgano, cavalerul –sihastru, a inspirat legendele despre regele Arthur, iar Galgano a fost prototipul lui sir Percival. Daca personalitatea regelui Arthur continua sa fie legendara, spada lui San Galgano este absolut materiala si, ca acum sute de ani în urma, poate fi vazuta de orice doritor. Acesta nu trebuie sa uite însa ce spun vechile legende ce se întâmpla când cineva încearca sa o scoata din stânca....

Nessun commento:

Posta un commento