martedì 28 giugno 2011

Simboluri din Apocalipsa-dupa Rudolf Steiner

Simbol-Cele sapte stele si entitati spirituale

Cel ce dicteaza Scrisoarea catre Biserici, conducator al primei epoci de cultura, apare simbolizat in Apocalipsa descriidu-se pe sine si infatisat initiatului cand isi indreapta privirea spre lumea de dincolo. El spune despre sine ca tine in mana dreapta cele sapte stele si cele sapte sfesnice de aur. Cele sapte stele sunt simbolurile celor sapte entitati spirituale superioare care conduc si calauzesc marile epoci de cultura. Iar cele sapte sfesnice sunt fiintele spirituale care nu se pot vedea in lumea sensibila, fizica.

In momentul cand Marele razboi din Apocalipsa va incepe, sufletele care pana atunci vor fi auzit chemarea pe care principiul lui Christos o face sa rasune din epoca in epoca vor continua sa traiasca si sa primeasca tot ceea ce formeaza continutul celor sapte Scrisori.

Simbolul Pecetei a cincea: Femeia imbracata cu Soare si are Luna la picioarele ei (Apocalipsa, cap.12, v.1) Atunci e momentul cand omul s-a spiritualizat, cand se uneste din nou cu fortele solare, Pamantul si Soarele nemaiformand decat un singur corp, iar fortele lunare sunt biruite. Principiul lui Christos va conduce evolutia spre punctul final si atunci Pamantul se va uni cu Soarele. Pe cand Principiul lunar care fusese necesar ca evolutia sa nu se desfasoare prea rapid, nu-si va mai avea rostul, omul nemaiavand nevoie de acesta.

Misiunea primirii Principiului lui Christos se implineste prin constientizarea si trairea decat dupa cuvintele Fiului: “Eu sunt Calea, Adevarul si Viata. Nimeni nu vine la Tatal decat numai prin Mine"

Simbol Noul Ierusalim

Cand omenirea va atinge aceasta stare de pura astralitate , oameni care si-au impregnat corpul astral cu principiul lui Christos vor ajunge la capatul si telul evolutiei terestre. Ei sunt deja pregatiti sa traiasca pe Jupiter. Nu este vorba de planeta Jupiter, dupa cum spune Rudolf Steiner (am vorbit despre acest lucru in articolul “Principiul lui Christos”) Aceasta e ceea ce se cheama in Apocalipsa “Noul Ierusalim”, iar oamenii vor trai “intr-un cer nou si pe un nou pamant” . Cei care au respins fortele Principiului lui Christos nu se vor putea dezvolta decat in conditii terestre si vor avea pe Jupiter doar constiinta eului-constiinta terestra refuzandu-si posibilitatea de a accede la noua constiinta de dezvoltare a Sinei spirituale sau Manas.Ei vor fi constituiti doar din patru elemente fara Sinea Spirituala si nu vor putea duce o viata normala, fiind o fiinta ramasa in urma evolutiei, o fiinta intarziata.

Dupa Rudolf Steiner-"Apocalipsa lui Ioan"

Nessun commento:

Posta un commento