lunedì 6 giugno 2011

Simbolul Fiarei



In viziunea lui Rudolf Steiner,  omul are in structura lui sapte capete si zece coarne si are datoria sa le transforme in asa fel incat sa dispara o data cu primirea Principiului lui Christos. De fiecare data cand moare, se dezvaluie foarte clar natura corpului sau astral compusa din sapte capete si zece coarne. Daca nu se va asimila principiul lui Christos animalitatea va aparea in el sub forma respectiva, in timp ce pentru ceilalti va fi invinsa. Ei se vor afisa ca fiinte impietrite , ca niste animale cu sapte capete si zece coarne , asa cum au fost incluse in perioada atlanteana. Animalitatea se va afisa cand “cupele maniei” vor fi varsate pe Pamant si se vor forma doua mari tabere: a omului-animal(vor aparea sub forma Fiarei cu sapte capete si zece coarne) si a omului-spiritual (vor aparea cu haine albe ca alesi ai perioadei celor sapte peceti). Dar dupa asta o alta fiara se va amanifesta cea care poarta doua coarne si care este simbolizata prin numarul 666.

Si pentru ca in ultimele trei epoci ale perioadei atlanteene s-a strecurat si sexualitatea, spre deosebire de primele patru cand nu exista, fiecare cap aparea oarecum cu doua posibilitati de forma animala, una masculina si una feminina, astfel ca pentru aceste ultime trei epoci fiecare cap va aparea cu doua coarne , astfel ca omul apare cu sapte capete si zece coarne.

Mai intai trebuie spus ca 666  e corect a fi scris in felul acesta: 400-200-6-60, adica 400 ca litera tau, 200 ca litera res, 6 ca litera vau, 60 ca litera samech. Numarul 666 reprezinta acel principiu care duce pe om spre o impietrire atat de profunda in viata fizica incat sa respinga tot ce l-ar face capabil sa anihileze natura sa inferioara si deci sa se inalte spre principiile superioare. Totodata, aceste litere simbolizeaza si cele patru principii pe care omul le-a primit: corpul fizic, corpul eteric, corpul astral, eul inferior. Samech este expresia corpului fizic, vau a corpului eteric, res a corpului astral, tau expresia eului inferior. Aceste patru litere exprima tot ce s-a intarit , tot ce s-a durificat in cele patru principii umane inainte ca ele sa fi inceput sa evolueze spre divin. Autorul Apocalipsei a putut spune cu adevarat aceste cuvinte: Aici este intelepciunea: cine are minte sa socoteasca numarul Fiarei….si numarul ei este 666- Apocalipsa, cap 13, v.1 Punand si vocalele, gasim cuvantul Sorat. Sorat este numele care se da demonului solar, adversarul Mielului. Autorul Apocalipsei numeste Puterea, fiinta care conduce pe oameni spre o spiritualizare care le va face posibila unirea cu fortele solare, ca fiind Christos sau Mielul. Fiinta lui Christos este aratata ca geniu al Soarelui care se uneste cu Pamantul si devine astfel si geniul Pamantului. Christos a inceput sa devina si geniu al pamantului din momentul Evenimentului de pe Golgota. “Am vazut apoi o alta Fiara ridicandu-se din pamant. Aceasta avea doua coarne, ca de miel, si vorbea ca un drac”Apocalipsa cap.13, v. 11 Ceea ce descrie prin “avea doua coarne ca de miel” este tocmai semnul demonului solar, care in limbajul Misteriilor  se exprima prin cuvantul Sorat si care daca inlocuim literele cu numerele corespunzatoare , se exprima prin cifrele 400-200-6-60, ceea ce intr-un limbaj foarte voalat da 666. El este Ispititorul, Ademenitorul, cel care are puterea infricosatoare de a impiedica pe oameni sa revina spre Soare; este cel care se impotriveste lui Christos. Oamenii nu pot fi adversari ai lui Christos, ei pot doar sa neglijeze sa primeasca in ei Principiul lui Christos datorita acelei forte negative care exista in ei. Cand oamenii au predispozitii spre rau apare Ispititorul  dub forma celei de a doua Fiare, cu doua coarne, care ispiteste si ademeneste.Sorat iese din pamant si se poate apropia astfel de om atragandu-l cu toata forta in Abis.Cel care-l biruie pe Cel care ademeneste, sau pe “marele balaur” este Mihail, “fata” geniului solar.

Nessun commento:

Posta un commento