sabato 12 marzo 2011

Devenim ceea ce credem si gandim




Un om a gasit un ou de vultur si l-a pus in cuibarul unei gaini din hambar. Dupa ce a fost clocit alaturi de puii de gaina, puiul de vultur s-a nascut si a crescut alaturi de ei. Toata viata vulturul a facut ceea ce au facut si puii hambar. El a zgariat pamantul pentru viermi si insecte.  Anii au trecut si vulturul a ajuns foarte batran. Intr-o zi el a vazut o pasare magnifica deasupra sa, sus pe cerul senin. Plutea intr-o gratioasa maretie pe curentii puternici de aer, cu abia o bataie din aripile sale puternice, care pareau din aur. Vulturul batran crescut printre gaini privea in sus cu veneratie. "Cine e acela ?" a intrebat el. "Acela e vulturul, regele pasarilor", a spus vecinul sau. "El apartine cerului. Noi apartinem pamantului, noi suntem gaini. "Asa ca vulturul a trait si a murit ca o gaina, pentru ca asta a crezut si a gandit el ca a fost.
Pentru a infaptui unitatea finala a Sinelui individual (Atman) cu Sinele Universal (Dumnezeu, Brahman), trebuie sa-ti constientizezi scanteia divina din tine.Iisus spunea:"Imparatia lui Dumnezeu nu vine in asa fel ca sa izbeasca privirile. Nu se poate zice: Uite-o aici! sau: "Uite-o acolo!" Caci iata ca Imparatia lui Dumnezeu este inlauntrul vostru"(Luca 17.20-21; Rom.144.17; Vers.23) Divinul nu este undeva in afara, in Cer, ci este omniprezent. Numit constiinta cosmica, constiinta colectiva planetara ori galactica, el vede, aude si intelege prin ochii, urechile si mintea fiecaruia dintre noi, ca si cum am fi terminale ale marii minti universale.De pilda analiza semnificatiei salutului antic "NAMASTE !"indica cunoasterea si practicarea principiului holografic de catre civilizatiile care ne-au precedat pe Terra: NAMASTE ! -Salut Divinul din tine ! "Intr-un univers holografic a-L cunoaste pe Dumnezeu inseamna a te cunoaste pe tine insuti" Principiul holografic afirma ca in fiecare parte se regaseste intregul si centrul omniprezent al universului.Acelasi adevar este afirmat si de Lao Zi: "Fara sa treci pragul usii, poti cunoaste intreg universul; Fara sa privesti pe fereastra, poti vedea Calea Cerului "(Lao Tzu 47) "Dumnezeu este un cerc, al carui centru este peste tot si a carui circumferinta nu se afla nicaieri"
Trezirea, eliberarea, reamintirea adevaratei noastre identitati inseamna trecerea la regimul de functionare holografica.Trecerea la regimul de functionarea holografica sau divina inseamna tranzitia la modul de operare nondualist( in care dispare prapastia subiect-obiect, eu-tu). Inainte, de a fi cuceriti si colonizati, stramosii nostri nu venereau un zeu, ci calea, veriga ("za") de eliberare(in lb. sankrita: "moksha"), ca si autorii Vedelor, ca si chinezii antici, care venerau calea (tao; dao) ori japonezii(to; do).Stramosii nostri venerau "calea"(za), in sensul ca ei erau interesati doar de "ceea ce faceau", de parcurgerea caii de "asezarea in constienta in acum si aici", iar nu de a trai in viitor ( de cautarea unui rezultat, fruct) sau de a face pe plac unui zeu dinafara (a doua semnificatie a termenului "a venera"). Asta nu inseamna sa-l inlocuiesti pe Dumnezeu cu un alt zeu al dacilor(Zamolxe),  ci sa urmezi calea(za) de eliberare(in lb. sanskrita: moksha). A deplasa centrul sacru al credintei din zona semitica in zona Bucegi nu rezolva problema exteriorizarii (ancorarii in afara), a instrainarii sau dezradacinarii, ci prin mutarea acestui centru sacru in noi insine.

Nessun commento:

Posta un commento