sabato 21 novembre 2015

Despre psihologia terorismului- E.F. Edinger, discipol al lui Jung



Terorismul este o manifestare a psihicului. Rădăcina psihologica a terorismului poate fi perceputa printr-un resentiment fanatic - o ură cvasi-psihotica izvorata din adâncurile psihicului arhetipal și, prin urmare, sustinuta de către energii religioase arhetipale.
Teroriștii, în general, se exprima în terminologie religioasă (arhetipală). Inamicul este văzut ca principiul Răului Obiectiv (Diavolul) și teroristul se percepe ca un agent "eroic" al divinului sau al Justiției Obiective (Dumnezeu). Aceasta este o inflație arhetipala de proportii demonice care acordă temporar individulului o energie aproape supraomenesca și de o anumita rezonanta.

Pentru a face față în mod eficient terorismul trebuie să-l înțelegem.Avem nevoie de o nouă categorie pentru a înțelege acest fenomen nou.Aceste persoane nu sunt infractori și nu sunt nici nebuni, deși au anumite caracteristici din ambele.

Să-i numim fanatici. Fanaticii sunt posedați de dinamisme transpersonale, arhetipale care decurg din inconștientul colectiv.Scopul lor este unul colectiv, nu unul personal.

In schimb criminalul caută un câștig personal.

În numele unei valori transpersonale, colective - de sorginte religioasa, etnică sau națională, o viziune "patriotica", etc. - acestia sacrifica viața lor personală în slujba "Dumnezeului" lor. Acest lucru are ca fundament un fenomen religios care derivă din arhetipal, din inconștientul colectiv.

Potrivit lui Edward Edinger, discipol al lui Jung, in prezent experimentam "arhetipul Apocalipsei", care este tot o dezvaluire, o revelatie. Cerul si pamintul se intilnesc in noi. Modul nostru de viata de pina acum este distrus, dar se naste unul nou si noi renastem odata cu el. Se produce fuziunea dintre ego si sine, pentru totdeauna. 



Nessun commento:

Posta un commento