domenica 13 aprile 2014

Imitatio Christi / Drumul catre tineActionand asemenea lui Hristos, n-ai fi decat un simplu imitator…indeplineste doar ceea ce tine de tine, prietene. Rupe Hristosul ce e in tine, pentru ca a putea ajunge la tine insuti si implicit la animalul din tine, care sta cu modestie in banca sa, fara sa treaca de legi.
Doar omul e extravagant; de aceea daca se asuma natura animalului, devenim cetateni cu precadere respectosi ai legilor, se actioneaza fara frica devenind corecti, cu simtul masurii.
Daca nu manifesti un profund respect fata de tot ceea ce a fost infaptuit, vei distruge legea iubirii.
 Omului i-a fost data libertatea de a invinge cauza, deoarece el e creativ in sine si pentru sine. Daca prin suferinta spiritului tau, ai ajuns la libertatea de a accepta si pe altul , cu toata acea credinta foarte puternica in Unu, intrucat tu esti si acela (Altul), de abia de atunci vei cunoaste ascensiunea.
In “Ecce homo” Nietzche scrie: “Orice rezultat, orice pas inainte in cunoastere este o consecventa a curajului, a duritatii cu sine insusi, a curateniei cu sine
Din iubire pentru “bagheta neagra” trebuie sa sacrifici consolarea, consolarea ce o oferi si cea care o primesti.
Tineti in frau nerabdarea. Aici e nevoie doar de asteptare.

Exista un singur drum si acesta este al tau; doar o inaltare si vorbim despre a ta inaltare. De ce te uiti in jur in cautarea de ajutor? Crezi ca ajutorul vine din exterior? Ce va veni se creaza in tine si plecand de la tine. Priveste in tine insuti , nu dezvolta confruntari, nu masura. Nu este alt drum asemanator cu al tau . Oricare altul te va insela sau te va seduce. Tu urmeaza-ti drumul care e in tine.”

Doar cel ce cunoaste eroul cel mai intunecat , stie ce este lumina!

Mysterium coniunctionis : “Conflictul proiectat in exterior pentru a putea fi vindecat trebuie sa se intoarca in “psiche del singolo”  de acolo unde in constient s-a nascut. Cine vrea sa iasa victorios din acest declin trebuie sa celebreze o Masa Sfanta cu sine insusi si sa manance si sa bea propria-i carne si propriul sange, sa reuseasca sa-l recunoasca pe Altul in sine insusi si sa-l accepte”

Nessun commento:

Posta un commento